По данни на Statistisches Bundesamt и НСИ инфлацията през септември в Германия

...
По данни на Statistisches Bundesamt и НСИ инфлацията през септември в Германия
Коментари Харесай

Как да пестим през зимата: Вижте съветите на Богомил Николов

По данни на Statistisches Bundesamt и НСИ инфлацията през септември в Германия е била 10%, до момента в който в България е била 18,7%. По данни на " Евростат “ странните с по-висока инфлация от България в Европейски Съюз са единствено Полша, Нидерландия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Естония.

" Има няколко фактора, които евентуално въздействат. Един от тях е изместването на логистичните вериги по отношение на войната. Друг фактор е, че увеличихме недостига в бюджета последните две години – т.е. харчим повече, в сравнение с имаме и това неизбежно също подхранва инфлацията “, изясни Богомил Николов от Асоциация " Активни консуматори “.

По думите му пестенето е неизбежно.

" Очакваме с новия държавен бюджет да бъдат изчислени гласувани обезщетения “, съобщи Богомил Николов.

Съветите, които Богомил Николов даде, са да проветряваме с необятно отваряне на прозореца, само че за малко, предложи и загряване на бойлера на половина, стартиране на пералня на по-ниски градуси.

" Покриването на радиатора е неприятна концепция. Добра концепция е да сложим фолио зад радиатора, не би трябвало да стопираме напълно отоплението, когато ни няма у дома, би трябвало да го понижим до вероятния най-малко, тъй като внезапното изстиване и внезапното стопляне не е енергоефективно “, добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР